Platnena pelena OS s imenom

Zašto im ne bismo omogućili što zdravije odrastanje i kad je riječ o pelenama!? I to naročito o pelenama, jer su one bebin 24-satni pratilac u prvim danima i godinama.

Na blogu možete pronaći i članak o tome zašto ih nositi.
 
 
 
OS je oznaka za one size pelenu, pelenu nosivu od rođenja bebe do kraja pelenaštva. Podešavanje dubine (dužine) pelene ostvaruje se pomoću drukera na prednjoj strani pelene. Tu su tri reda drukera - dvije veličine i najveća kad je pelena neskopčana s drukerima.
 
 
Kopčanje oko struka je pomoću čička, također s gumicom pozadi kako bi i veličina oko struka bila podesiva za sve vrijeme nošenja pelena. S prednje strane je još jedan komad mekog čička da se krakovi za kopčanje oko struka mogu i preklopiti i tako smanjiti na najmanju veličinu.
 
 
Ovo je pelena skopčana u najmanju veličinu.
 
 
 Materijali su pomno birani za naše najmlađe.

Pelena je izrađena od bambus/pamuka: mekani flanel izvana, a iznutra nebijeljeni ECO bambus/org.pamuk, iznimno kvalitetan, nježan i udoban, uzgajan bez korištenja pesticida! S unutarnje strane ušivena su 3 sloja visoko upijajućeg frotira.

Potrebne su zaštitne gaćice preko.
Pelena je posebna i po tome jer je kroj usavršavan više puta, preko 6 godina su djeca nosila naše pelene. Dio oko struka s bočne strane izrađen je tako da ne viri izvan zaštitnih gaćica i ne curi. Dio između nogu je dovoljno širok da upije dosta tekućine, a opet i dovoljno uzak da manje smeta.

Održavanje:
Pelene se nakon korištenja isperu u čistoj vodi i odlože tako vlažne u kantu do pranja.
Najbolje ih je oprati u roku 2-3 dana. Peru se s malo deterdženta na 60 stupnjeva, mogu se po potrebi i otkuhati.
 

Primjedbe

Popularni postovi