Platnena pelena OS s lavom i imenom

Ono što ovu pelenu čini posebnom je neodoljivi lavić s narančastim repom kojim maše :)!


A izrađena je specijalno za dječaka imenom Dian.

***

OS je oznaka za one size pelenu, pelenu nosivu od rođenja bebe do kraja pelenaštva. Podešavanje dubine (dužine) pelene ostvaruje se pomoću drukera na prednjoj strani pelene. Tu su tri reda drukera - dvije veličine i najveća kad je pelena neskopčana s drukerima.
 
 

***
 

***
 


Kopčanje oko struka je pomoću drukera. Imamo 8 drukera s prednje strane i 2 na lijevom krilu što je 5 veličina za kopčanje oko struka. Drukeri su postavljeni tako da s unutarnje strane ne dodiruju kožu bebe.
Kopčanje na lijevom krilu je kopčanje za novorođene bebe (najmanji obujam struka). 

Otraga je ušivena i gumica radi što udobnijeg nošenja kod kretanja.



***

 

Materijali su pomno birani za naše najmlađe.
 
Pelena je izrađena od flanela i bambus/pamuka: mekani mako izvana, a s unutarnje strane nebijeljeni ECO bambus/org.pamuk, iznimno kvalitetan, nježan i udoban, uzgajan bez korištenja pesticida! S unutarnje strane ušivena su 4 sloja visoko upijajućeg frotira.
Potrebne su zaštitne gaćice preko.
 
Pelena je posebna i po tome jer je kroj usavršavan više puta, preko 6 godina su djeca nosila naše pelene. Dio oko struka s bočne strane izrađen je tako da ne viri izvan zaštitnih gaćica i ne curi. Dio između nogu je dovoljno širok da upije dosta tekućine, a opet i dovoljno uzak da manje smeta.
 
Održavanje:
Pelene se nakon korištenja isperu u čistoj vodi i odlože tako vlažne u kantu do pranja. Najbolje ih je oprati u roku 2-3 dana. Peru se s malo deterdženta na 60 stupnjeva, mogu se po potrebi i otkuhati.
 

Primjedbe

Popularni postovi