Platnena pelena konj

Udobna, zdrava i ukrašena konjićem s 3D detaljima -pp :)
 

 
Na smeđem samtu izvezen je konjić, s 3D grivom od crne trakice, i 3D repom od crnog pliša.
 
 
 ***

 
Pelena je izrađena od plavog makoa izvana, sloj makoa između, i s unutarnje strane pliš od nebjeljenog ECO bambus/org.pamuka.
 
 

 
Kako je ovo fitted pelena, unutra su ušiveni svi ulošci za upijanje, različitih veličina i položaja kako pelena ne bi bila predebela dok je smanjena na manje veličine. Također su ušiveni na različite slojeve kako bi sušenje bilo brzo.
Ukupno u peleni imamo 3 +4 sloja.

Potrebne su zaštitne gaćice preko.

Osim što je fitted, ova pelena je i one-size, pelena nosiva od rođenja bebe do kraja pelenaštva. Podešavanje dubine (dužine) pelene ostvaruje se pomoću drukera na prednjoj strani pelene. Tu su tri reda drukera - dvije veličine i najveća kad je pelena neskopčana s drukerima.

 
***
 
 

 
Kopčanje oko struka je pomoću drukera. Imamo 8 drukera s prednje strane i 2 na lijevom krilu što je 5 veličina za kopčanje oko struka. Drukeri su postavljeni tako da s unutarnje strane ne dodiruju kožu bebe.
Kopčanje na lijevom krilu je kopčanje za novorođene bebe (najmanji obujam struka). 

Otraga je ušivena i gumica radi što udobnijeg nošenja kod kretanja.
 
 
***
 
Pelena je posebna i po tome jer je kroj usavršavan više puta, preko 6 godina su djeca nosila naše pelene. Dio oko struka s bočne strane izrađen je tako da ne viri izvan zaštitnih gaćica i ne curi. Dio između nogu je dovoljno širok da upije dosta tekućine, a opet i dovoljno uzak da manje smeta.

Održavanje:

Pelene se nakon korištenja isperu u čistoj vodi i odlože tako vlažne u kantu do pranja. Najbolje ih je oprati u roku 2-3 dana. Peru se s malo deterdženta na 60 stupnjeva, mogu se po potrebi i otkuhati.
 

Primjedbe

Popularni postovi