Dnevni platneni uložak od bambusa

Ako Vam trebaju svakodnevno, ako se ne možete riješiti napasnika kao što su gljivice i ako ih želite uvijek imati uz sebe bez odlaska u trgovinu - onda su ovi platneni ulošci za Vas!

Što je bambus?

Bambus je  krupna, robustna biljka visine od 3 metra naviše, relativno otporna na hladnoću.
Budući da raste brzo kao trava i često se obnavlja, nije potrebno koristiti kemikalije (pesticide, herbicide, gnojiva) u uzgoju. Bambus štedi vodu jer ga nije potrebno navodnjavati, a proizvodi 35% više kisika od sličnih biljaka/stabala.

Bambus se koristi u mnogo svrha, a jedna od njih je izrada tkanina.
Bambus tkanina ima visoku moć upijanja. Upija vlagu 3-4 puta brže od pamuka. Svilenkasta je i nježna na dodir. Anti-bakterijska je, hipo-alergijska i bez neugodnih mirisa.

Upravo zbog toga, bambus je idealan je za izradu platnenih uložaka. Ulošci će spriječiti nastanak gljivica, bakterija te raznih alergija.


Ovo su nježni, svilenkasti i propusni dnevni ulošci. Iznimno su mekani, ali su i malo deblji od uložaka u pamučnoj verziji jer su bambus tkanine koje koristimo za izradu (bambus velur i bambus fortir) deblji materijali.

Izrađeni su od od 3 sloja: bambus velura do kože (lijevo), međusloj od pamuka i bambus frotira (desno) s donje strane. Bambus frotir je materijal s petljicama koji sprječava tj. umanjuje mogućnost pomjeranja uloška kod nošenja.


Bambus tkanina ima visoku moć upijanja, upija vlagu 3-4 puta brže od pamuka, anti-bakterijska je, hipo-alergijska i bez neugodnih mirisa koji se javljaju kod jednokratnih proizvoda.

Na slikama iznad su dnevni ulošci dužine 17cm.

Ulošci se mogu raditi i u nepropusnoj verziji tako što se donja propusna tkanina zamijeni s nepropusnim PUL frotirom.

***
Dnevni ulošci se rade i u dužini od 19cm (slike ispod).

Razlikuje se od uloška 17cm (osim što su duži za 2cm) jer imaju jedno malo šire kopčanje pa odgovara širem rublju. 
Ipak, kako imaju dva kopčanja, i dalje odgovaraju i manjem/užem rublju.



***


***


Održavanje dnevnog uloška:

Upotrijebljen uložak oprati na 60 stupnjeva. Sušiti na zraku. Ne koristiti omekšivač rublja zbog nakupljanja masnoća (iako se ništa loše ne dogodi ako ga koji put koristite).


Primjedbe

Popularni postovi