Kako i zašto platneni ulošci za žene?


Zašto jednokratni ulošci nisu dobri?

Jednokratni ulošci izrađeni su od umjetnih materijala pa samim tim nisu dobri za kožu. Ulošcima je dodan i kemijski sadržaj u obliku supstanci koje brže i bolje apsorbiraju, ali nezdravih, koje iritiraju kožu, kancerogene su, uzrokuju poremećaj hormona, neželjeni rast tkiva na reproduktivnim organima i tako štete našem organizmu. Bačeni, nerazgradivi su, te tako štete prirodi od koje živimo.

 

Zašto su platneni ulošci dobri?

Platneni ulošci su izrađeni od prirodnih materijala, pamuka, organskog pamuka, bambusa i konoplje, koji su prirodno uzgojeni, imaju svojstvo visoke upojnosti (bambus i konoplja) i ne štete našoj koži niti organizmu. Platneni ulošci ne sadrže nikakve kemijske supstance. Ulošci se nakon korištenja operu, osuše i koriste dalje kroz godine. Kada više nisu nosivi, moguće ih je reciklirati ili odložiti na otpad gdje se mogu biološki razgraditi.

Platneni ulošci su potpuno zdravi, financijski isplativi i jednostavni za korištenje. Ne izazivaju alergijske reakcije. Ne stvaraju neugodne mirise. Sprječavaju nastanak gljivičnih infekcija. Ublažuju i većinom smanjuju bolne cikluse.

 

Kako su ulošci izradeni?

Ulošci su izrađeni od nekoliko slojeva pamučnih/bambus/konopljinih materijala, a s donje strane imaju nepropusnu tkaninu koja se zove PUL. PUL je vodonepropusna, a paropropusna tkanina pa tako s uloškom naša koža i dalje diše. Izrađuju se za više namjena i u više veličina:

-  Dnevni platneni uložak je propusan uložak koji se sastoji samo od pamučnih/bambus materijala i služi za svakodnevno nošenje, za manju količinu vlage. Uložak se pere u perilici s ostalim donjim rubljem.

-  Menstrualni uložak je nepropusan uložak koji upija tekućinu i  ne pušta je izvan uloška (cijelom površinom s donje strane nalazi se nepropusna tkanina). Nosi se tijekom menstrualnog ciklusa. Menstrualni tj. nepropusni ulošci manjih dimenzija služe i kao jači dnevni ulošci, potpora čašici, za blagu inkontinenciju urina…

 

Kako se menstrualni ulošci nose i održavaju?

Uložak se nosi šarenom tj. prošivenom stranom do tijela. Uložak se stavi unutar gaćica te se krilca zakopčaju oko gaćica s donje strane. Uložak se mijenja kao i jednokratni, svakih 2-6 sati. Ukoliko je ciklus jači i obilniji, uložak treba češće mijenjati te u tim danima nositi veće uloške i one izrađene od bambusa. Upotrijebljen uložak se zakopča u paketić, spremi u nepropusnu torbicu i tako transportira. Uložak je zatim potrebno dobro isprati u hladnoj vodi, a potom oprati u perilici rublja s ostalim donjim rubljem.

 

Detaljnije informacije možete naći na:

- blogu: http://lulapu.blogspot.com/search/label/Platneni%20ulo%C5%A1ci

- facebook stranici Lulapu.

 

Primjedbe

Popularni postovi