Pamučni mega dugi (xxl) uložak 35cm

Platneni ulošci su potpuno zdravi, financijski isplativi i jednostavni za korištenje. Ne izazivaju alergijske reakcije, ne stvaraju neugodne mirise i sprječavaju nastanak gljivičnih infekcija. 


Ovo je platneni uložak dužine 35cm od pamučnog makoa do kože - gornja strana uloška. Uložak ima jezgru za upijanje od bambusa i konoplje što mu daje veliku moć upijanja. Platneni uložak 35cm je za većinu ciklusa najduži noćni uložak.
Također se koristi kod obilnih ciklusa i kao postpartum uložak.

Uložak je potpuno siguran i nepropusan jer je  cijelom površinom s donje strane prekriven nepropusnim PUL materijalom, PUL frotirom. PUL frotir je poseban po tome što ima petljice na površini koje smanjuju mogućnost pomijeranje uloška kod nošenja. 


Platneni menstrualni uložak 35cm je izrađen u 6 slojeva:
- 2 sloja pamučnog makoa i felpe u punoj veličini na koje su s unutarnje strane ušivena 3 sloja upojnog uloška od visokoupijajućeg bambus frotira i konoplje. Ušiveni ulošci su po veličini različiti i raspoređeni tako da je platneni uložak tanak na rubovima i teško vidljiv preko odjeće.

Uložak se nosi šarenom stranom do tijela, a ako je uložak iste boje s obje strane (bijeli/natur) stranu koja ide do tijela prepoznat ćete tako što ima šavove po sredini uloška. Donja strana (bijela) do gaćica nije prošivena po sredini jer je to nepropusni sloj.

***

Uložak 35cm ima 2 kopčanja tj. dvije širine kopčanja: razmak drukera je 16cm i 18cm. Širine zakopčanog uloška su 8cm i 9cm.

Upotrijebljen uložak samo složite i zakopčate kao kuvertu, stavite ga u vrećicu ili nepropusnu torbicu radi transporta.

***
Održavanje menstrualnog uloška:
Upotrijebljen uložak isprati u hladnoj vodi, potom namočiti, također, u hladnoj vodi i ostaviti malo stajati (može i preko noći ako ne ide odmah u pranje).
Isprati još jednom, i do pranja ga ostaviti vlažnog.
Uložak se pere na 60°C i suši na zraku. Može se prati na 90°C I sušiti u sušilici na manjoj temperaturi ali će im se vijek trajanja smanjiti.

Happy wearing!

Primjedbe

Popularni postovi