Bambus nepropusni uložak 25cm

Bambus je  krupna, robustna biljka visine od 3 metra naviše, relativno otporna na hladnoću.

Budući da raste brzo kao trava i često se obnavlja, nije potrebno koristiti kemikalije (pesticide, herbicide, gnojiva) u uzgoju. Bambus štedi vodu jer ga nije potrebno navodnjavati, a proizvodi 35% više kisika od sličnih biljaka/stabala.

Bambus se koristi u mnogo svrha, a jedna od njih je izrada tkanina.
Bambus tkanina ima visoku moć upijanja. Upija vlagu 3-4 puta brže od pamuka. Svilenkasta je i nježna na dodir. Anti-bakterijska je, hipo-alergijska i bez neugodnih mirisa.

Upravo zbog toga, bambus je idealan je za izradu platnenih uložaka. Ulošci će spriječiti nastanak gljivica, bakterija te raznih alergija, a upijanje će biti veće.



Platneni nepropusni uložak 25cm od bambus velura koristi se kod prvog dana ciklusa za brže i jače izljeve. 

Koristiti se i za drugi i treći dan, dokle god je ciklus obilniji, kao i za općenito obilnije cikluse.

Za iznimno obilne cikluse preporučuje se bambus uložak u dužini 27cm i 30cm.

Uložak se nosi šarenom stranom do tijela, a ako je uložak iste boje s obje strane (bijeli/natur) stranu koja ide do tijela prepoznat ćete tako što ima šavove po sredini uloška. Donja strana (bijela) do gaćica nije prošivena po sredini jer je to nepropusni sloj.

Platneni menstrualni uložak 25cm je izrađen u 6 slojeva:
- 2 sloja 70% bambusa i 30% organskog pamuka u punoj veličini na koje su s unutarnje strane ušivena 3 sloja upojnog uloška od bambus frotira i konoplje. Ušiveni ulošci su po veličini različiti i raspoređeni tako da je platneni uložak tanak na rubovima.

Nepropusnost:
Cijelom površinom s donje strane prekriven je nepropusnim PUL materijalom. Taj materijal ne pušta tekućinu, ali diše i zato je zdrav za tijelo.

PUL je presvučen pamučnim frotirom, materijal s petljicama, koji onemogućuje pomijeranje uloška prilikom nošenja (bijela površina lijevo).



Uložak se nosi stranom u boji do tijela (npr.roza), a ako je uložak iste boje s obje strane (bijeli/natur) stranu koja ide do tijela prepoznat ćete tako što ima šavove po sredini uloška. Donja strana (bijela) do gaćica nije prošivena po sredini jer je to nepropusni sloj.

Uložak 25cm ima 2 kopčanja tj. dvije širine kopčanja: razmak drukera je 14cm i 15,8cm. Širine zakopčanog uloška su 7cm i 7,9cm.

Primjedbe

Popularni postovi