Pamučni nepropusni uložak 25cm


Platneni ulošci su izrađeni od prirodnih materijala: pamuka, organskog pamuka, bambusa i konoplje, prirodno uzgojenih koji imaju svojstvo visoke upojnosti (bambus i konoplja) i ne štete našoj koži niti organizmu. Platneni ulošci ne sadrže nikakve kemijske supstance. Ulošci se nakon korištenja operu, osuše i koriste dalje kroz godine. Kada više nisu nosivi, moguće ih je reciklirati ili odložiti na otpad gdje se mogu biološki razgraditi.

Platneni ulošci su potpuno zdravi, financijski isplativi i jednostavni za korištenje. Ne izazivaju alergijske reakcije. Ne stvaraju neugodne mirise. Smanjuju nastanak gljivičnih infekcija. Ublažuju i većinom smanjuju bolne cikluse.


Na slici je prikazan platneni pamučni uložak 25cm sa žutim pamučnim jerseyom na cvjetiće s gornje strane uloška - do tijela (pamučna verzija). 

Platneni uložak 25cm je za većinu ciklusa osnovni/normal uložak, dužine i debljine za menstrualni ciklus.
Uz njega, platneni uložak dužine 23cm od bambus velura također je uložak za normalan ciklus.

Platneni menstrualni uložak 25cm je izrađen u 5 slojeva:
- 2 sloja pamučnog jerseya i felpine u punoj veličini na koje su s unutarnje strane ušivena 2 sloja upojnog uloška od visokoupijajućeg bambus frotira i konoplje. Ušiveni ulošci su po veličini različiti i raspoređeni tako da je platneni uložak tanak na rubovima i teško vidljiv preko odjeće.

Nepropusnost:
Cijelom površinom s donje strane prekriven je nepropusnim PUL materijalom. Taj materijal ne pušta tekućinu, ali diše i zato je zdrav za tijelo.

PUL je presvučen pamučnim frotirom, materijal s petljicama, koji onemogućuje pomijeranje uloška prilikom nošenja (bijela površina lijevo).



Uložak se nosi šarenom stranom do tijela, a ako je uložak iste boje s obje strane (bijeli/natur) stranu koja ide do tijela prepoznat ćete tako što ima šavove po sredini uloška. Donja strana (bijela) do gaćica nije prošivena po sredini jer je to nepropusni sloj.

***

Uložak 25cm ima 2 kopčanja tj. dvije širine kopčanja: razmak drukera je 14cm i 15,8cm. Širine zakopčanog uloška su 7cm i 7,9cm.

Preporuke:
- za srednje cikluse se normal uložak smatra i uložak od 23cm u bambus verziji.
- za jače cikluse, prvi/najjači dan normalonog ciklusa treba uzimati materijale koji imaju veću moć upijanja i veću trenutnu upojnost, a to je bambus. Platneni bambus uložak izrađuje se od bambus velura koji je dobar sakupljač tekućine, uzgojen bez pesticida, antialergijski, svilenkast i jako udoban,
- za jače i obilnije cikluse uzimaju se bambus ulošci veće dužine/širine, 30cm.

(Kako bambus upija bolje od pamuka, i kako ima površinu od sitnih dlačica, ovaj uložak brže i više upija te se preporučuje za jače cikluse, prve dane te za brže izljeve)  

Upotrijebljen uložak samo složite i zakopčate kao kuvertu, stavite ga u vrećicu ili nepropusnu torbicu radi transporta.

***

Održavanje menstrualnog uloška:
Upotrijebljen uložak isprati u hladnoj vodi, potom namočiti, također, u hladnoj vodi i ostaviti malo stajati (može i preko noći ako ne ide odmah u pranje).
Isprati još jednom, i do pranja ga ostaviti vlažnog.

Uložak se pere na 60°C i suši na zraku. Može se prati na 90°C I sušiti u sušilici na manjoj temperaturi ali će im se vijek trajanja smanjiti.


Happy wearing!

Primjedbe

Popularni postovi