Bambus extra dugi (xl) uložak 30cm


Platneni menstrualni ulošci jako su bitni za zdravlje. Osipi, gljivice i druge nedaće će proći korištenjem platnenih uložaka. Udobni su, šarenih i slatkih dezena, bez mirisa, a ne postaju otpad nakon jednog korištenja.



***


(lijevo - gornja strana natur bambus velur, desno - gornja strana smeđi bambus velur) 

***

(lijevo - donja strana PUL frotir, desno - gornja strana smeđi bambus velur) 

***


(lijevo - torbica za PU purple, desno - gornja strana natur/smeđi bambus velur) 

Platneni bambus uložak 30cm izrađen je od bambus velura koji je dobar sakupljač tekućine, uzgojen bez pesticida, svilenkast i jako udoban.
Kako upija bolje od pamuka, i kako ima površinu od sitnih dlačica, ovaj uložak brže i više upija te se preporučuje za jače cikluse i za jače i brže izljeve.  

Platneni bambus menstrualni uložak 30cm izrađen je u 5 slojeva:
- 2 sloja bambus/org.pamuk materijala u punoj veličini, na koje je s unutarnje strane ušiven upijajući uložak od bambus frotira i konoplje u deblja 2 sloja.

Nepropusnost:
Cijelom površinom s donje strane prekriven je nepropusnim PUL materijalom. Taj materijal ne pušta tekućinu, ali diše i zato je zdrav za tijelo.

PUL je presvučen pamučnim frotirom, materijal s petljicama, koji onemogućuje pomijeranje uloška prilikom nošenja.

Uložak se nosi šarenom stranom do tijela, a ako je uložak iste boje s obje strane (bijeli/natur) stranu koja ide do tijela prepoznat ćete tako što ima šavove po sredini uloška. Donja strana (bijela) do gaćica nije prošivena po sredini jer je to nepropusni sloj.

Uložak 30cm ima 2 kopčanja tj. dvije širine kopčanja: razmak drukera je 15,4cm i 17,4cm. Širine zakopčanog uloška su 7,7cm i 8,7cm.

***

Upotrijebljen uložak samo složite i zakopčate kao kuvertu, stavite ga u vrećicu ili nepropusnu torbicu radi transporta.

Održavanje menstrualnog uloška:
Upotrijebljen uložak isprati u hladnoj vodi, potom namočiti, također, u hladnoj vodi i ostaviti malo stajati (može i preko noći ako ne ide odmah u pranje).
Isprati još jednom, i do pranja ga ostaviti vlažnog.

Uložak se pere na 60°C i suši na zraku. Može se prati na 90°C I sušiti u sušilici na manjoj temperaturi ali će im se vijek trajanja smanjiti.

Happy wearing!


Primjedbe

Popularni postovi